ANNÉE

2019

EMPLACEMENT

Pointe Claire, Qc

STYLE DE CONCEPTION

Transitionnel

APPLEBEE

Chic master bedroom

MANDATE

This room did not have enough storage space for the couple and was not functional enough with their second baby on the way. There was quite a bit of unused space in the room, so we created a walk-in closet for him and her in the master bedroom by moving the front door. We incorporated a sliding pocket door with frosted glass panels to save space, to hide their clothes when they didn’t want to see them, and the glass panels allowed natural light to pass through.

across between the two bedrooms. A lounge area with a rocking chair and an ottoman allowed mom and baby to relax. A TV mounted on the wall and allows you to leave space underneath for a desk without wasting workspace. We created an accent wall for the bed using metallic gold print wallpaper that changes color depending on the angle of the light from the louvered window. For the closet, we incorporated shelves, drawer units, shoe racks, and hanging clothes for him and her.